Fergus Hofstra

Fergus Hofstra

Fergus verkoopt al meer dan 23 jaar verf. Aan het eind van de jaren ’90 tikte hij samen met een vriend een eerste partij verf op de kop. De blikken verkocht hij naast zijn bijbaantje als schilder.

“Dat liep eigenlijk best goed.”

Een paar jaar later volgde er een fysieke verfwinkel en niet veel later besloten de twee compagnons beide een eigen winkel te beginnen. Die van Fergus? Ruyterverf aan de Ruyterweg in Leeuwarden. Een paar jaar later opende Fergus zelfs een tweede filiaal aan de Westerhaven in Groningen.
In de eerste jaren beheerde Fergus de winkel alleen. Een paar jaar later kreeg hij versterking in de vorm van zijn vrouw, Janny. Inmiddels is ook zoon Brent bij het familiebedrijf komen werken.

“We hebben nog heel lang partijen verf opgekocht en verkocht, maar inmiddels zijn we verder gegroeid. Zo zijn we Wijzonol servicepunt en Sigma, Sikkens en Trimetal specialist.” Nog steeds onderscheidt Ruyterverf zich door topkwaliteit verf te verkopen voor scherpe prijs.

“En natuurlijk met een persoonlijk advies!” vult Fergus aan. “We leveren niet alleen goede verf, maar ook goede service.”